Maak kennis

Mijn naam is Dick Slaats en ik ben de mens achter INKOOPCOACH.
Inmiddels heb ik ruim 25 jaar ervaring in Inkoop en Supply Management. Als professional en ook als manager. Mijn drive is om anderen te helpen hun doelen te bereiken.

Van jongs af aan ben ik geboeid door de maatschappij, door mensen en organisaties, door techniek en bedrijvigheid. Hoe zit het in elkaar? Wat is de samenhang? Wat bepaalt het succes van organisaties? Hoe kan het beter? Mijn studie Bedrijfskunde (TU/e) was een logische keuze. Het inzicht dat mensen de bepalende factor zijn, was verrassend voor de hand liggend. Hun competenties, gedrag, macht en onderlinge relaties bepalen in belangrijke mate het succes van organisaties. Hoe zij hun mogelijkheden en resources creëren en benutten. Soms als eenling. En vaak samenwerkend in wisselende samenstelling.

Ik heb me gefocust op de relaties van bedrijven met hun leveranciersmarkten. Eigenlijk doet de benaming “Inkoop” daar onvoldoende recht aan. In veel sectoren die juist in Nederland van belang zijn, (zoals hightech, complexe producten en dienstverlening), zijn intensieve en vaak langdurige relaties met leveranciers nodig om succesvol te zijn. Daarom gaat het niet alleen om het proces van het inkopen zelf. Maar ook om ervoor te zorgen dat de beoogde bijdrage aan het succes van de eigen organisatie ook daadwerkelijk tot stand komt.

Ervaring heb ik opgedaan binnen sectoren als elektronica, hightech, energie, offshore en de uitzendbranche. In die tijd heb ik in praktijk en theorie veel geleerd. Bijvoorbeeld van trainingen, door studie, van collega’s, van managers. En zeker ook van leveranciers.

In de loop van de tijd heb ik heb ik als (senior) collega of manager vele anderen begeleid. Binnen en buiten inkoopafdelingen. Dit heeft tot aantoonbare ontwikkeling en succes van die personen geleid. En heb ik ontdekt dat ik dat mij dat boeit en plezier geeft.

Daarom ben ik sinds 2012 actief als INKOOPCOACH.